Emma Charlotte Duerre Watson

14. listopadu 2009 v 12:02 | Emma |  Hermiona Granger/Emma Watson
Jméno: Emma Charlotte Duerre Watson

Datum narození:15.04.1990

Místo narození: Paříž, Francie

Postava: Hermiona Grangerová




Záliby: Baví ji hokej, házená, tenis a atletika. Zajímá se o umění (má ve filmovém ateliéru nejlépe zkrášlenou skříňku na oblečení). Mezi její oblíbené aktivity také patří navštěvování přátel a rodiny. Ráda cestuje, tančí (street, jazz, hip hop, salsa a také klasické tance, které si mohla vyzkoušet i v Harry Potterovi ) a zpívá.


Životopis:
Emma Watsonová sbírala herecké zkušenosti v různých divadelních představeních už od malička. V sedmi letech vyhrála hlavní cenu ve školní soutěži v recitaci poezie. Emma zbožňuje zvířata, ale kočky nejvíc, doma má dvě jménem Bubbles a Domino. Její nejoblíbenější postavou z knihy je Hagrid, neboť navzdory tomu, že je to obr, dokáže být velmi citlivý.

Její role Hermiony byla sice první příležitostí, kterou ji svět profesionálního herectví nabídl, avšak její přirozený talent byl zřejmý již od raných let.

Její vynikající výkon v roli Hermiony jí po světě zajistil přízeň fanoušků a prestižní cenu AOL Award v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli, kterou získala hned dvakrát. Samozřejmě za Harry Potter a Tajemná komnata a Harry Potter a Vězeň z Azkabanu. Za roli v Harry Potter a vězeň z Azkabanu získala díky čtenářům časopisu Total Film cenu Best New Performer.


Filmografie:
2008 Harry Potter a Princ dvojí krve
2007 Ballet Shoes
2007 Harry Potter a Fénixův řád
2005 Harry Potter a Ohnivý pohár
2004 Conjuring a scene
2004 Harry potter a Vězeň z Azkabanu
2002 Harry Potter a Tajemná komnata
2001 Harry Potter: Behind the Magic (TV)
2001 Harry Potter a Kámen mudrců
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama